Notícies‎ > ‎

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2013

1 de des. 2013, 10:27 publicada per Montse Jaén   [ actualitzat el 4 de des. 2013, 7:25 per Usuari desconegut ]
Aquest any l’Institut Baix a Mar ha participat a la Setmana de la Ciència muntada pel CRP del Garraf.  

Els nostres alumnes de 3r van anar el dia 19 a la conferència : Aigua i sanejament bàsic a les comunitats empobrides, a la UPC de Vilanova  amb una bona valoració per part d'alumnes i professors

Estadística, vida quotidiana i sentit comú

Dilluns 25 de novembre, els alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat vam anar a escoltar al gran matemàtic Claudi Alsina. D'en Claudi podríem destacar mil i un aspectes on sobresurt però, per sobre de tot, és un mestre! En la xerrada que ens va oferir ho va mostrar una vegada més.

Cada dia, en qualsevol mitjà de comunicació podem trobar referències de caràcter estadístic. Malauradament, el tractament que se'n fa no sempre és el desitjat: problemes amb el mostreig de la població, el recull i l'analisis de les dades, la representació dels resultats... Per a explicar-nos-ho, l'elecció dels exemples va ser excel·lent: a tots els assistents se'ns va guanyar des del primer minut.

Moltes gràcies, Claudi!

Els alumnes de primer d’ESO van anar a la mostra d’experiments a càrrec d’alumnes de secundària destinada a alumnes de cicle superior de primària i de secundària. La mostra es va fer el dia 22 a Sitges a l’esplanada de la Fragata. Alumnes d’altres centres ens van explicar com fer una pila amb una llimona o una patata, vam poder veure dinosaures robot que notaven quan els acaronaves i cotxets que seguien una línea negra. També ens van explicar com es mou un tren de vapor o com funciona el fracking i perquè van produir-se terratrèmols a les terres de l’Ebre amb la plataforma Castor. Però el millor de tot és que els alumnes de primer del Baix a Mar van explicar la teoria  cinètico- corposcular de la matèria. Sona complicat, però ho van fer estupendament. Van preparar un estand amb un experiment que ho demostrava i van fer un vídeo per recolzar-ho. Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre molt.


Video de l'experiment  

Àmbit Científic i Tecnològic Comments